Dec 31, 2016

2016

Mun piti kertoa teille vuodesta 2016 mutta en mä taidakkaan. Oon pyyhkinyt varmaan 10 kertaa aloittamani tekstin pois, joten ehkä jätän suosiolla vuodesta kertomisen väliin.

Mulla on viimeisen kuukauden aikana pyyhkinyt hyvin, joskin olisin voinut parantaa olemistani ajattelemalla positiivisemmin, mutta pessimisti ei pety (mutta optimisti elää).
Mä valmistuin just ennen joulua datanomiksi, joten se on positiivista. Mulla on työpaikka puoleksi vuodeksi, joten se on positiivista. Mun pitäis päättää että haluanko hakea englanninkieliseen koulutukseen, mihin musta ei todennäkösesti ole, ei niin positiivista.

Oon viimesen kuukauden aikana kattonu monia leffoja, joista osa oli ihan okei ja yksi hieman parempi. Mä en tiedä  johtuuko kyseinen asia vain siitä, että olen kyseisen pelisarjan fani, mutta leffakin oli ihan menevä. Puhun siis tietenkin Assassin's Creed-elokuvasta, joka lukeutuu suosikkeihini leffoista. Ainakin tänä vuonna.

Pelisuosikkia ei tämän vuoden uutuuksista löydy, mutta AC-leffan myötä aloitin pelaamaan uudestaan AC2, Ezion tarinaa. Tavoitteena olisi pelata uudestaan koko Ezio-trilogia, mutta saa nähdä jaksanko/saanko aikaiseksi.. Steamin aleista houkuttaisi kovasti osata AC Rogue, mutta veikkaan että se jää seuraaviin aleihin ostettavaksi :D

Peliarvosteluja ei ole koko vuonna tullut kirjoitettua muutakuin yksi.. Harmillista. Ehkä ensi vuonna paremmin. Arvosteluja ei muutenkaan ole tullut luettua sen enempää tänä vuonna, mutta ei se haittaa silmät kiinni ja sinne päin.

Uuden vuoden lupauksiakaan en aio tänäkään vuonna tehdä, tavoitteita voi toki aina asettaa, mutta niiden toteutuminen on aina ihan toinen juttu -, eihän mun viime vuodenkaan tavoitteet oikeastaan toteutunut. Ainakaan omaan silmääni. Mites te lukijat, jotka tätä satutte lukemaan, aiotteko te asettaa tavoitteita/antaa lupauksia tulevalle vuodelle?


2 comments:

 1. Onnittelut valmistumisesta! Minkälainen on datanomin koulutus ja työllisyystilanne, ja mitä datanomit ylipäätänsä tekee työkseen? Kun se on mun yksi vaihtoehto yhteishaussa, mulla kun ei ammattia vielä ole (onneksi on sit työkokemusta tilalla). On mulla kolme muutakin vaihtoehtoa, yksi niistä on pelipainotteinen media-assistentti, mut mietin sit et oisko musta siihen. Pitäs kai vähän kohentaa tuota itseluottamustakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No siis pelkällä datanomin tutkinnolla on todella vaikea saada oman alan työpaikkaa ainakin täältä salosta. Datanomit työllistyy it-lähitukeen sekä servereiden ylläpitoa, konffaus, asennus.. Koodaamista siellä opetetaan vaan päällisin puolin, ja meilläkin oli vaan yks kurssi pelikoodausta. Mut ohjelmoinnissa yleisesti pätee se, et kehität ite omaa osaamistaas vapaa-ajalla.

   Ja mitä tohon pelipainoitteiseen media-assariin tulee, niin jos peliala vähänkään kiinnostaa ja se tuntuu jollain tasolla omalta ni kyllä sinne kannattaa hakea. Oonhan mäkin hakemassa yliopistoon tietojärjestelmätieteisiin :D..

   Delete

Kyllä, kommenttien valvonta on käytössä. Ja ei, älkää lähettäkö viestiänne montaa kertaa. Kyllä, luen kaikki kommentit, vaikken niihin vastaisikaan.

Kiitos.