Mar 31, 2017

huijui tulevaisuus

Ah yes, kuukauden mittaiset tauot on se juttu. Tosiaan, yhteishaku aukesi tuossa puolessa välissä kuukautta ja minnekkäs muuallekkaan sitä ollaan hakemassa kuin kahteen yliopistoon ja kolmeen amkkiin.

Voi pojat, jänskättää niin paljon tulevat pääsykokeet ja ennakkomateriaalit. Toisaalta on minun onneni, että Jyväskylän tietojärjestelmätieteiden pääsykokeisiin ei ole, ennakkomateriaalia, vaan luotetaan siihen materiaaliin, mitä paikan päällä on. Informaatioteknologioihin Tampereen yliopistoon sen sijaan on ennakkomateriaali, samoin kuin tradenomin tutkintoon.

Tulevaisuus on valitettavan usein suhteellisen pelottava, vaikka pienempänä sitä usein haaveileekin muuttavansa suoraan kotoa johonkin lukaaliin, eikä välttämättä tajua elämän realiteetteja. Tai vaihtoehtoisesti ei halua ajatella niitä. Kyllähän mua ihan rehellisesti kammottaa asua yksin (vaikkakin tämän hetkisissä suunnitelmissa olisi muuttaa poikaystävän kanssa yhteen sitten kesän alussa), kun ei kerta ole sitä vanhempien tarjoamaa suojaa ja turvaa. Pitää ostaa kaikki vessapaperista ruokaan itse D:
Omilleen muuttamisessa on hyvät ja huonot puolensa, mutta itsenäistyminen on aina mukavaa.

Koulutuksen lisäksi haasteena on työpaikan löytäminen. Mä tiedän, että tulen hakemaan Tampereelta pääasiallisesti töitä ja mä tiedän, että kun (tai jos) pääsen sinne opiskelemaan, niin mulla olisi paremmat mahdollisuudet jatkaa siitä osa-aikaisena. Samalla kuitenkin kiinnostaisi lähteä hakemaan töitä myös Porista. Ja kiertää maailmaa. Elää.

Oikeastaan halusin vaan kertoa teille mun fiiliksiä ja sellasta, et ehkä elämä ei potki mua pahasti päähän. Aprillipäivänä olis tarkotus mennä kattomaan kahta kämppää  jo joten ehkä löydetään se the one jo huomenna. Mene jäa tiedä, toivottavasti löydetään asunto semi nopiaa.

ps. onko tätä tekstiä jotenkas hankala lukea kun on näin leveä?

2 comments:

  1. Mä ehkä aavistuksen verran kaventaisin tekstiä, ei ehkä niinkään siksi et olisi vaikea lukea, vaan että se näyttäisi kivemmalta :) mut näinkin on ihan hyvä

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo mulla on ollut nyt vähän sama kun uutta layouttia suunnittelen (taas vaihteeksi, että kannattaisko kuitenkin kaventaa tekstiä :D.. Kiitos kaunis mielipiteestäsi kuitenkin asiaan!

      Delete

Kyllä, kommenttien valvonta on käytössä. Ja ei, älkää lähettäkö viestiänne montaa kertaa. Kyllä, luen kaikki kommentit, vaikken niihin vastaisikaan.

Kiitos.