Jul 3, 2017

Että sellattin

Informatiivisena asiana, että mulla on vähän henkisiä ja teknisiä ongelmia kuvien jakamisen kanssa - Photobucket päätti, että pitäs maksaa $399.99 vuodessa, että saisin heiltä third party hostingin. Työttömänä ei sellaseen oo varaa, joten tällä hetkellä muunmuassa Combound kuvat saavat jälleen odottaa, kunnes löydän jonkun vastaavan sivuston, millä kuviani voin jakaa.

Että sellasta tällä kertaa. Dont ya worry, ill be back soon.

4 comments:

 1. Suosittelisin imgur -sivustoa. Myös Flickr on ok, tosin se ei oo niin hyvä omasta mielestä ko imgur.

  ReplyDelete
  Replies
  1. muistaakseni imgurissa sanottiin että 3rd party hosting ei ois sallittua. sen takia sitä en oo ees harkinnu.

   Delete
 2. En ole ihan varma olenko missannut jotain olennaista. Olen huomannut että moni bloggaaja suosii juuri noita Photobucketeja tai muita ns. kolmannen osapuolen palveluita kuvien tallennuksessa. Minulle on jäänyt hieman epäselväksi, että miksei ihmiset käytä Googlen omia palveluita?

  Sinullakin tämä blogi ilmeisesti on Bloggerissa, kuten minullakin. Minulla kaikki kuvat on tallennettu Googlen omaan Valokuvat -osioon (https://photos.google.com), mistä ne on myös näppärä liittää Blogger -blogiin kerta saman firman tekeleitä ovat molemmat. Myös muille sivuille linkitys URL-osoitteella onnistuu.

  Googlen ohjelmat (Valokuvat, Gmail ja Google Drive) käyttävät yhteistä tallennustilaa, mutta itselläni sen täyttyminen ei ole ollut koskaan lähelläkään. Yhteensä käytössä olisi 15 gigatavua ja näistä minun Valokuvat -osio on käyttänyt tässä vuosien aikana vain 0,8 gigatavua. Myönnetään että en tallenna sinne hirmu isoja valukuvia ja osaa kuvista hyödynnän useissa postauksissa, mutta varmasti tuonne mahtuisi isompikin määrä kuvia.

  Vaikka nyt sellainen tilanne tulisikin vastaan, että tuo tallennustila loppuu kesken, niin sitä saa todella halvalla lisääkin. Maksamalla 2e/kk tai 20e/vuosi tuo 15 gigatavun raja nousee 100 gigatavuun ja jos jostain syystä sekään ei riittäisi, niin 10e/kk tai 100e/vuosi tuon saa korotettua teratavuun.

  Palatakseni takaisin alussa mainitsemaani asiaan, niin olenko siis missannut jonkin olennaisen asian, että miksei tuota Googlen tallennustilaa voisi käyttää?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä käytän itse henkilökohtasesti Googlen driveä valokuvien jakamiseen. Eli kun käyn kuvaamassa tapahtumaa laitan muokatut kuvat sinne täysikokoisina ja näin ollen se vie taas tilaa enemmän.

   Mä taisin itseasiassa joskus jopa käyttää tuota Valokuvat toimintoa, mutta luovuin sen käytöstä syystä x aikanaan. Tästä on kuitenkin jo monen monta vuotta - puhutaan bloggaamisen alkuajoista. Atm mulla on muutenkin käytössä siitä 15GB 13GB, joten sinne ei edes paljon kuvia mahdu.

   Ja joo tokihan voi maksaa en 20e/vuosi että saa lisää tilaa, mutta kun on mahdollista vaihtaa esim Flickriin jossa on 1TB ilmaiseksi, tai vaikka Tumblriin. Ilmainen versus maksullinen, ilmainen yleensä voittaa.

   Veikkaan että syy mikseivät ihmiset käytä Google Valokuvat palvelua on se, etteivät ihmiset 1. tiedä sen olemassaolosta, 2. ja vaikka tietäisivät, eivät he halua vaihtaa hyväksi kokemastaan palvelusta pois. Kolmantena syynä voi tietenkin olla se, että jos blogi on wordpressissä/vastaavassa, on kuvien hakeminen Google Valokuvat palvelun kautta hankalampaa kuin Photobucket/Flickr.

   Delete

Kyllä, kommenttien valvonta on käytössä. Ja ei, älkää lähettäkö viestiänne montaa kertaa. Kyllä, luen kaikki kommentit, vaikken niihin vastaisikaan.

Kiitos.